LederKRÆS grupper Lørdag

1. Trangia for sjov:

Synes du også, at mad på trangia ret hurtigt bliver kedeligt?

Så meld dig på holdet. 

Så vil du opleve, at der rig mulighed for at variere og forny menuen. 

Vi skal prøve alt fra et festmåltid til et minimalistisk men velsmagende måltid. Og skal du rigtig gøre indtryk på kæresten, så kommer vi med et forslag til en menu til jeres tur.

 

2. Superpioner/Powerpionering:

Er du vild med rafter og besnøringer. Står du altid og tripper når dine væbnere skal bygge – du vil så gerne selv bygge med.

Hér er der plads til de byggerier man ikke lige når en onsdag aften i kredshuset, og her er flere entusiastiske hænder end du måske plejer at møde, når der skal laves pionering.

Vi plejer at bygge enten stort, sjovt, kompliceret eller højt – hvem ved hvad vi finder på i år.

Husk arbejdshandsker og din kaffekop.

 

3. Knive og skeder til knive (Kun for ledere):

Har du prøvet at lave din egen kniv? Hvis ikke har du muligheden nu. 

Vi bruger weekenden på at skæfte en knivklinge og passe den til , til din hånd. 

Nu kunne det jo være at du gerne ville have en kniv der er bare lidt større end de 6-7 cm som bliver udleveret på kurset, så i år er der mulighed for at tilkøbe en større klinge og for at tilkøbe hvis du vil have specielt træ til skæftet. Dette betales direkte til kursuslederen.

Gruppen kører også søndag, for at de voksne også kan nå at blive færdige med deres kniv.

Kursuslederen har et lille udvalg af både klinger og skæftetræ til salg. 

Du kan også selv medbringe klinge og træ hvis du nu har noget liggende. 

Vel mødt til en feeed weekend. 

 

4. Førstehjælp – instruktør/repetitionskursus

Skal du være klatre-/kanoinstruktør eller skal du have opfrisket dit certifikat, så kom på det lovpligtige førstehjælpskursus her på O!O.

På kurset kommer du gennem alle de af myndighederne og FDF udstukne krav og får et kompetencegivende bevis med hjem.

Kurset er en god blanding af praktisk og teoretisk undervisning med en stor overvægt af praktisk undervisning.

Du bliver undervist af en af Dansk førstehjælpsråd godkendt instruktør.

Da kurset er et 8 timers kursus, som kun kører lørdag skal du ikke forvente at kunne hjælpe til i kredsen på noget tidspunk lørdag.

 

5. Fysik for sjov:

Skal vi lege med fysik og kemi?

Vil du lege med røgringe, ild, flammefarver og lave andre spektakulære forsøg?

Synes du raketter og eksplosioner er sjove og imponerende?

Så er fysik for sjov lige noget for dig! 

 

6. Boardgamer Gruppe:

I denne nye gruppe skal vi spille brætspil som aldrig før! Vi skal først lære reglerne til nogle nye, sjove og udfordrende brætspil og derefter skal vi udvikle på spillene, så de kan bruges som mødeaktiviteter i kredsen. Det bliver et kursus hvor din kreativitet kommer i spil, bogstaveligt talt!

 

7. Arduino programmeringskursus:

ARDUINO for FDF’ere

En ARDUINO er et lille elektronisk printkort, der super let kan programmeres til at lave fantastiske ting. Og så har vi allerede ødelagt den gode stemning med de to ord elektronik og programmering. Men ARDUINO for FDF’ere går ud på at gøre det simpelt. Vi skal programmere og vi skal tale om elektronik, men vi tager det stille og roligt, et skridt ad gangen. Vi har det ordsprog:

 

“En dygtig programmør, kan programmerer hvad som helst, en genial programmør stjæler med arme og ben.”

 

Så hvis du vil lære at stjæle og er nysgerrig på elektronik og programmering, så har vi lavet kurset præcist til dig.

 

Hvad er dine forudsætninger:

 – Du er glad og positiv, også når det driller.

 – Du er nysgerrige og har lyst til at eksperimenterer

 – Du hjælper gerne din sidemand når du selv her knækket koden.

 

Altså ikke noget med erfaring med programmering og elektronik. Hvis du har det har vi også udfordringerne til dig, men det er ikke en forudsætning.

  

Hjemme arbejde

Alle kursusdeltagerer skal medbringe deres egen PC, LINUX eller MAC og ARDUINO IDE programmet skal være installeret hjemmefra, af to grunde 1) Vi kan ikke forvente at have en sikker internet forbindelse på Jomsborg, og 2) Hvis dagen starter med at vi skal installer programmerne, så er formiddagen gået inden vi kommer i gang.

 

Du downloader dit program her:  www.arduino.cc/en/main/software

 og vælger den version der passer til din PC eller MAC. Derefter følger du anvisningerne på hjemmesiden. Programmet er “gratis” hvilket betyder at du er velkommen til at give organisationen et frivilligt bidrag 🙂

 

Lån eller køb

Når vi kommer til Jomsborg er der et udviklingsset til hver deltager, med komponenter, dimsedutter, dingenoter,   kabler og selvfølgelig en ARDUINO R3, Udviklingssættet er til låns, men du kan får det med hjem for kun 150,-kr incl told, moms og afgifter. Det er langt, langt, mindre end du finder det i butikkerne.

 

Hvor blev FDF af

Alle de programmer vi programmerer relaterer til FDF, vi laver “Tryk først system” til konkurrencer, “Morsekode sender” til poster, “Stoppe ur” til sportsaktiviteten og mange andre praktiske ting som relaterer sig til FDF.

Hvad får man for sine 150,- kr.:

 

8. Den store bagedyst   – landslejrkagen:

Gør fortræningstiden ekstra sød.

Kagegruppen for voksne der gerne vil bage og pynte.

Sammen skal vi bage og pynte forskellige kager med landslejren som tema. På lørdagens modul skal kreativiteten og fingerfærdigheden bruges. Derudover skal vi hygge og prøvesmage kagerne inden de til sidst skal bedømmes i LederKRÆS teltet om aftenen.

I denne gruppe bliver du klædt på til at kunne servere den flotteste kage til dine kredskammerater, således at optakten til landslejren bliver ekstra sød!

 

9. Kom i mål med din kredsplads på landslejren:

Landslejren nærmer sig og dermed 10 dage på Sletten hvor lejrkøkkenet og raftebordet bliver vigtige dele af din hverdag.

Hvad drømmer du om at der skal være på din kredsplads og hvordan når man i mål med drømmen. På lørdagens modul samler vi erfaringer fra tidligere, hylder nye tanker, skæve ideer, tegner, planlægger, drømmer og taler om hvordan det realiseres i 22’ med hjælp fra både små pilte- og væbnerhænder, tanter og rutinerede besnøringshænder.

Tag din medleder med og start på drømmen om den for jer optimale kredsplads.